top of page

Deelkasten

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen door de stijgende prijzen van de dagelijkse boodschappen én energie. Daarom wil de Voorstee hierin een bijdrage leveren. Wat staat er allemaal in onze deelkasten?

 • Kennis delen in de minibieb
  Meer weten over planten, permacultuur, kruiden en bloemen? Raadpleeg onze mini-bieb. Sommige boeken zijn ter inzage, op een bankje in de tuin. Maar er zijn ook (lees)boeken die je wel mee mag nemen en terugbrengt of ruilt. Zo kunnen ook anderen dat mooie boek (voor)lezen.

 • Groen delen
  De Voorstee wil Helmond ook verder vergroenen. In de stekjesbieb plaatsen we stekjes of zaadje van onze planten die mensen gratis mogen meenemen. Ook mogen mensen zelf stekjes plaatsen of ruilen in de deelkast. Zo kun je zonder investering je tuin uitbreiden en anderen daarbij helpen.

 • Eten delen
  De tuin levert in de zomer veel oogst op. Daarom willen we met de inwoners van de stad delen in de oogst uit de tuin. Mensen mogen dit gratis meenemen. In de winter is er meer ruimte voor het delen van houdbare etenswaren of andere producten die mensen kunnen gebruiken. Mensen mogen de kast ook zelf aanvullen met (houdbaar) eten dat ze zelf niet nodig hebben. Zo voorkomen we verspilling en hebben meer mensen toegang tot (gezond) eten.


  Circulair en duurzaam
  Deze volledig circulaire kasten zijn gemaakt door
  Lovestock. Dankzij een bijdrage van de Rabobank hebben wij deze kasten kunnen laten maken door mensen met een afstand tot e arbeidsmarkt. Met recyclede materialen. Met milieuvriendelijke lijm en beits. En als deze kasten niet meer nodig zijn kunnen alle onderdelen weer hergebruikt worden. 

PHOTO-2023-09-09-10-07-27.jpg
IMG_9807.HEIC

Het deelkasten project is een samenwerking met:

bottom of page