top of page

Deelkasten

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen door de stijgende prijzen van de dagelijkse boodschappen én energie. Ook in buurten waar je dit niet zou verwachten hebben mensen het financieel zwaar. Daarom wil de Voorstee hierin een bijdrage leveren en hebben we drie volledig circulaire kasten geplaatst aan de Diepenbroek 8. Hierin delen we vanalles met de inwoners van Helmond. 

Eten delen

De tuin levert in de zomer veel oogst op. Daarom willen we met de inwoners van de stad delen in de oogst uit de tuin. Mensen mogen dit gratis meenemen. In de winter is er meer ruimte voor het delen van houdbare etenswaren of andere producten die mensen kunnen gebruiken. Mensen mogen de kast ook zelf aanvullen met (houdbaar) eten dat ze zelf niet nodig hebben. Zo voorkomen we verspilling en hebben meer mensen toegang tot (gezond) eten. 

Kennis delen in de minibieb

Meer weten over planten, permacultuur, kruiden en bloemen? Raadpleeg onze mini-bieb. Sommige boeken zijn ter inzage, op een bankje in de tuin. Maar er zijn ook (lees)boeken die je wel mee mag nemen en terugbrengt of ruilt. Zo kunnen ook anderen dat mooie boek (voor)lezen.

Groen delen

De Voorstee wil Helmond ook verder vergroenen. In de stekjesbieb plaatsen we stekjes van onze planten die mensen gratis mogen meenemen. Ook mogen mensen zelf stekjes plaatsen of ruilen in de deelkast. Zo kun je zonder investering je tuin uitbreiden en anderen daarbij helpen. 

deelkast_edited.jpg
IMG_9807.HEIC

Het deelkasten project is een samenwerking met:

bottom of page