top of page

Aanleg van kruidenwiel gestart

Wat eind 2022 nog een kaal stuk grond was met veel ‘onkruid’ is inmiddels omgetoverd tot het kruidenwiel. Eerst heeft het onkruid zijn werk gedaan door de grond vruchtbaarder te maken. Over deze ‘kruiden’ is onbedrukt karton gelegd en een laag compost. En begin 2023 was dit mooie vruchtbare aarde, klaar voor beplanting.


Daarna zijn de vrijwilligers begonnen met het uitzetten van het ‘wiel’. Welke lijnen? Hoeveel vakken, Wat voor indeling? Gelukkig heeft de werkgroep Kruidenwiel zich daar in de winter al over gebogen dus nu is het een kwestie van ‘uitrollen’. Er zijn 8 vakken voor onder andere, maag, keuken, huid, man/vrouw, koorts en griep en nog veel meer. En in het midden? En ouderwetse zonnewijzer!

Langzaam maar zeker vullen de vakken zich met (geneeskrachtige) kruiden die ook veel bijen, hommels en vlinders aan trekken. Dat doen ook zeker de eetbare bloemen, die om het wiel heen staan. Wil je meer weten over de kruiden? Of heb je bijzondere kruidenstekjes om te delen met ons? We horen graag van je! info@voorstee.nl


De plek waar het nieuwe kruidenwiel moest komen in de herfst van 2022:
Het kruidenwiel nu:


Comments


bottom of page