top of page

Tiny Forest (Microbos)

In een hoek van de tuin hebben wij een 'Tiny Forest' aangelegd. Een inheems microbos vol bomen, struiken en kruiden. Het is goed tegen hittestress en verdroging en goed voor vlinders, vogels en bodemleven. 

 

Blijvers en wijkers.
Hier leiden wij kleine boompjes op tot grotere bomen: 'blijvers' en 'wijkers'. De wijkers zijn boompjes die een paar jaar in onze tuin groeien en daar hun functie hebben voor de dieren en andere gewassen in de tuin. Als ze te groot worden bieden wij de boom aan via een van onze sponsoren die in een nieuwe wijk huizen bouwen. Zo krijgt een straat meteen een wat grotere boom kado!

 

Tuiny Forest
Een inheems microbos van 6 m² met bomen, struiken en kruiden noemen we een 'Tuiny Forest'. Dit formaat past vaak ook bij mensen thuis in de tuin. Zo kan flink wat leefgebied terug worden gegeven aan insecten. Elke tuin is dan 6m² gebied extra waar insecten wél kunnen leven en de vogels te eten hebben. Een bijkomend voordeel van een Tuiny Forest: de tuinbodem komt door deze combinatie van wortels weer helemaal tot leven. Lees er meer over op de website van het IVN.

<-- Rondleiding                                   volgende -->

Scherm­afbeelding 2023-05-16 om 15.11.50.png
bottom of page