top of page

Steun van de Rabobank voor deelkasten Voorstee

Een aanvraag bij het Rabobank Cooperatiefonds voor het deelkasten project is gehonoreerd. De uitreiking van de cheque vond toepasselijk plaats op de NLDoet-dag.

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen door de stijgende prijzen van de dagelijkse boodschappen én energie. Daarom wil de Voorstee hierin een bijdrage leveren en gaan we drie volledig circulaire kasten plaatsen aan de Diepenbroek 8 met financiële steun van de Rabobank. Hierin delen we straks vanalles met de inwoners van Helmond. ​De tuin levert in de zomer namelijk veel oogst op. Die willen we met de inwoners van de stad delen. In de winter is er meer ruimte voor het delen van houdbare etenswaren of andere producten die mensen kunnen gebruiken. Inwoners mogen de kast ook zelf aanvullen met (houdbaar) eten dat ze zelf niet nodig hebben. Zo voorkomen we verspilling en hebben meer mensen toegang tot (gezond) eten. ​


Meer weten over planten permacultuur kruiden en bloemen? Raadpleeg onze bieb-kast. Sommige boeken zijn ter inzage op een bankje in de tuin. Maar er zijn ook (lees)boeken die je wel mee mag nemen en terugbrengt of ruilt. Zo kunnen ook anderen dat mooie boek (voor)lezen.​ En tot slot zal De Voorstee Helmond ook verder vergroenen. In de stekjeskast plaatsen we namelijk stekjes van onze planten die mensen gratis mogen meenemen. Ook mogen mensen zelf stekjes plaatsen of ruilen in de deelkast. Zo kun je zonder investering je tuin uitbreiden en anderen daarbij helpen.


Ga naar de projectpagina van de deelkasten

Comentários


bottom of page